e-makron-anonsuvav-zustrich-normanskoyi-chetvirki-nayblizhchim-chasom

Е.Макрон анонсував зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом

 • 10599 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що найближчими тижнями відбудеться зустріч "нормандської четвірки" щодо врегулювання конфлікту на Сході України, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

"До саміту G20 (Великої двадцятки) ми матимемо зустріч у цьому форматі", - заявив Е.Макрон у середу, 21 червня, в інтерв'ю восьми європейським виданням. Як відомо, саміт G20 відбудеться у Гамбурзі 7-8 липня цього року.

Президент Франції зазначив, що йому ще занадто рано давати свої оцінки кризи в Україні, проте наголосив, що є обов'язок захищати Європу та її союзників у регіоні.

"У цьому ми не поступимось ані на дюйм", - наголосив він.

Як відомо, до "нормандського формату" входять лідери Німеччини, Франції, України та Росії. Востаннє зустріч у цьому форматі за участі канцлерки Німеччини Ангели Меркель, тодішнього президента Франції Франсуа Олланда, президента України Петра Порошенка та президента Росії Володимира Путіна відбулася у жовтні 2016 року.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан під час візиту до Росії попередив, що невиконання Москвою мінських домовленостей про врегулювання ситуації на окупованій частині Донбасу може призвести до подальшого погіршення відносин між ЄС і Росією.

Українські Національні Новини

Політика