ekologichne-likho-v-krimu-informatsiya-pro-vipari-z-kislotonakopichuvacha-titanu-ne-pidtverdilasya

Екологічне лихо в Криму: інформація про випари з кислотонакопичувача "Титану" не підтвердилася

 • 11643 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Інформація про можливі випари з кислотного накопичувача на заводі "Титанові інвестиції", розташованому в окупованому Криму, не підтвердилася. Про це повідомив очільник Херсонської області Андрій Гордєєв у Facebook, передає УНН.

"Підкреслю, що вчора з'явилося повідомлення Президента України про те, що російські військові під час навчань здійснювали постріли - і все потрапило в кислотний накопичувач та в інші споруди на території заводу", - написав Гордєєв.

Також він розповів, що, за інформацією від працівників заводу в Армянську, "дуже велика частина кадрового складу перебуває на лікарняному". А у самому Армянську зафіксували велику концентрацію сірчастого ангідриту та багато скарг серед жителів міста.

"Окупаційна влада вивозить дітей. Також багато людей поїхали в Україну, на материк. До вчорашнього дня в Херсонській області не було зафіксовано жодного випадку погіршення здоров'я. Два дні працювала обласна бригада лікарів, які оглянули понад 846 чоловік. У 16 дітей були схожі симптоми, але діагноз не підтвердився", - зазначив губернатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація на Херсонщині: показники шкідливих речовин залишаються у межах норми

Вчора вітер змінився і зачепив КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка".

Навчальний процес призупинили у селі Преображенка, смт Мирному, селі Макарівка, селі Ставки, селі Григорівка, селі Гаврилівка, селі Олексіївка та в інших невеличких населених пунктах. Дітей готують до позапланового оздоровлення у Скадовську. Вагітних та дітей з цих семи населених пунктів тимчасово перемістять до Скадовського району.

"Там їм належить провести два тижні, передбачається, що за цей період буде з’ясовано, які подальші дії слід робити", - написав очільник області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Еколог: показники оксиду сірки в районі "Кримського титану" більші, ніж можуть зафіксувати прилади

Нагадаємо, 6 вересня роботу двох КПВВ на адмінмежі з Кримом - "Каланчак" і "Чаплинка" - тимчасово припинили через екологічну ситуацію. Їх робота буде припинена, поки не стихне ситуація з хімічними викидами. 37 прикордонників на адмінмежі з окупованим Кримом поскаржилися медикам на стан здоров'я. П'ятьох із них направили в Одесу для додаткового обстеження.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП