eks-glava-kataloniyi-zaklikav-madrid-dozvoliti-yomu-povernutisya-v-kataloniyu

Екс-глава Каталонії закликав Мадрид дозволити йому повернутися в Каталонію

 • 17491 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Усунутий від влади лідер Каталонії Карлес Пучдемон закликав уряд у Мадриді дозволити йому повернутися на батьківщину, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

“Я хотів би якомога швидше повернутися в Каталонію. Це стало б гарною новиною для Іспанії”, — заявив Пучдемон в інтерв’ю Reuters в суботу, 23 грудня.

Слід зазначити, що екс-глава Каталонії заявив про готовність вислухати будь-яку пропозицію Мадрида, навіть якщо в ній не йтиметься про незалежність від Іспанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Каталонії зустріли прем’єр-міністра Іспанії свистом та вигуками

Політик висловив бажання дістатися до Каталонії ще до першого засідання обраного нещодавно регіонального парламенту, яке відбудеться 23 січня. “Я президент регіонального уряду і залишуся ним, якщо іспанська держава поважатиме результати голосування”, — зазначив Пучдемон. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Брюсселі 45 тис. людей вийшли на марш на підтримку Каталонії

Нагадаємо, кілька днів тому в Каталонії пройшли позачергові вибори регіонального парламенту. Прихильники центристської ліберальної партії “Громадяни”, яка виступає за євроінтеграцію та єдність з Іспанією, відзначали отримання першого місця на виборах в каталонський парламент, хоча абсолютна більшість за підсумками голосування — у їхніх опонентів, трьох партій, які виступають за незалежність Каталонії. За підсумками підрахунків 99,9 відсотка бюлетенів перемогу отримали три партії, що виступають за самостійність регіону і які сумарно здобули 71 зі 135 депутатських крісел у новому парламенті.

Українські Національні Новини

Новини Світу