eks-golovu-dfs-u-kiyivskiy-oblasti-vzyato-pid-vartu

Екс-голову ДФС у Київській області взято під варту

 • 11344 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Колишнього голову управління Державної фіскальної служби України у Київській області взято під варту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млн грн. Про це передає УНН з посиланням на управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

"22 червня 2017 року Печерським районним судом міста Києва за клопотанням Генеральної прокуратури України, взято під варту з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільйон гривень колишнього голову ГУ ДФС України у Київській області", - йдеться у повідомленні.

Вказана особа підозрюється у зловживанні владою та службовим становищем, в організації діяльності злочинної групи, до складу якої  були залучені її довірені підлеглі, які у період з 2015 по 2016 роки отримували від фізичних осіб підприємців та юридичних осіб неправомірну вигоду. 

Іншим учасникам злочинної групи, а саме одному з колишніх начальників управління ГУ ДФС у Київській області, який підозрюється у зловживанні впливом та двом керівникам територіальних підрозділів ГУ ДФС у Київській області, які підозрюються у зловживанні службовим становищем обрано запобіжні заходи у вигляді домашніх арештів.

Кримінальноме провадження було розпочате за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 369-2, за ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи причетні до вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень.

Як повідомляв УНН 23 червня, екс-податківець А.Яценко готовий працювати зі слідством.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП