eks-kapitan-dinamo-lippi-i-anchelotti-stvoryuvali-klubi-za-zrazkom-komand-lobanovskogo

Екс-капітан "Динамо": Ліппі і Анчелотті створювали клуби за зразком команд Лобановського

 • 10646 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Знаменитий воротар і капітан київського "Динамо" Олександр Шовковський після церемонії покладання квітів до пам'ятника Валерію Лобановському розповів про вклад "Метра" в історію світового футболу, інформує УНН з посиланням на прес-службу "біло-синіх".

"Важко переоцінити роль Валерія Васильовича у футболі та в історії київського "Динамо". Зараз, маючи можливість спілкуватися з великим колом людей, я чую про те, що ті ж Карло Анчелотті, Марчелло Ліппі кажуть в своїх інтерв'ю про те, що вони створювали свої команди за образом і подобою команд Валерія Лобановського, використовували навички його роботи, схеми і моделі гри його команд. Тому ми сьогодні говоримо про великого тренера не тільки в Україні, а й в усьому світі", - розпочав колишній голкіпер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодіжна збірна Словенії перемогла у стартовій грі турніру пам'яті Лобановського

Про погляди Лобановського на присутність легіонерів в команді, Шовковський сказав наступне: "у Валерія Васильовича були свої особливості, свої погляди на деякі речі. Він завжди вважав, що присутність легіонерів у команді – це не дуже хороший знак. Тому йому б довелося перебудовуватися зараз. Але, думаю, він би знайшов потрібні слова, перебудував якісь свої погляди, принципи. Він би змінився сам і, знову-таки, будучи новатором, він би це зробив досить швидко, знаходив би можливості для свого роду симбіозу".

Додамо, що сьогодні у Києві та Борисполі стартували перші поєдинки Міжнародного турніру пам'яті Лобановського.

Українські Національні Новини

Спорт