eks-nachalnika-upravlinnya-apk-na-kiyivschini-viznali-vinnim-u-sluzhboviy-nedbalosti

Екс-начальника управління АПК на Київщині визнали винним у службовій недбалості

 • 6570 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Колишнього начальника управління агропромислового комплексу однієї із районних державних адміністрацій Київщини визнано винним у службовій недбалості та призначено покарання у вигляді штрафу розміром 250 неоподатковуваних мінімумів з позбавленням права обіймати керівні посади в держорганах один рік, передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

"Фастівською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні про обвинувачення колишнього начальника управління агропромислового комплексу однієї із районних державних адміністрацій Київщини за неналежне виконання своїх службових обов’язків, що завдало збитків державі на суму понад 100 тис грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, колишнього посадовця "визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за ч.1 ст.367 (службова недбалість) КК України та призначено покарання у вигляді штрафу розміром 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати керівні посади в державних органах строком на 1 рік".

У прокуратурі нагадали, що колишній службовець, "неналежно виконуючи свої службові обов'язки, у порушення вимог Земельного кодексу України підписав лист про погодження районною державною адміністрацією тимчасового використання товариством з обмеженою відповідальністю земельних ділянок загальною площею понад 66 га в межах однієї із сільських рад Фастівського району".

У результаті недбалих дій колишнього начальника АПК товариство використовувало вказані земельні ділянки діючи на підставі письмового листа про тимчасове використання земельної ділянки, заподіявши при цьому шкоду державним інтересам на суму понад 100 тис грн, додали у прокуратурі.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП