eks-podatkivets-a-yatsenko-gotoviy-pratsyuvati-zi-slidstvom

Екс-податківець А.Яценко готовий працювати зі слідством

 • 9830 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Колишній начальник державної податкової інспекції у Солом’янському районі міста Київ Анатолій Яценко вийшов зі слідчого ізолятора під заставу 10 млн грн, повідомляє УНН.

Правоохоронці інкримінують йому співучасть у злочинній схемі приховування податків, оргнізованої колишнім президентом Віктором Януковичем та міністром доходів і зборів Олександром Клименко.

Втрати бюджету за час перебування А.Яценка на посаді керівника районної податкової інспекції правоохоронці оцінили у 318 млн грн.

При цьому майно родини екс-податківця оцінено слідством у понад 10 млн грн, що вдвічі більше, ніж сукупний дохід родини з 1998 року.

А.Яценко стверджує, що все його набуте майно, зокрема два будинки у Києві та Київській області, пройшли перевірку в рамках дії закону про очищення влади. Екс-податківець також переконує, що не мав відношення до злочинної схеми О.Клименка та готов співпрацювати зі слідством.

Однак, у прокуратурі інформацію підозрюваного спростовують та пояснюють, що за час свого перебування на посаді керівника податкової інспекції він “не побачив” програмне підприємство, яке у липні 2011 року приховала від бюджету 318 млн грн.

“У липні 2011 року А.Яценко, займаючи посаду начальника ДПІ у Солом’янському районі м.Києва прийняв участь у реалізації незаконної схеми з мінімізації податкових зобов’язань шляхом безпідставного декларування “програмними” підприємствами ( податковими ямами) податкових зобов’язань. Втрати держбюджету склали майже 318 млн грн.

Підозрюваний А.Яценко рік підпорядковувався екс-міністру О.Клименко, після чого був звільнений з посади”, - повідомили у Головній військовій прокуратурі.

А.Яценко вийшов під заставу у 10 млн грн, яку, за словами адвокатів, внесли знайомі підозрюваного.

Нагадаємо, за даними ГПУ, затримані в рамках широкомасштабної антикорупційної операції екс-податківці готові надавати покази проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Зокрема, один з колишніх керівників обласної податкової адміністрації вже розкрив механізм забезпечення діяльності вказаних схем з боку податкових органів, починаючи від Міністерства доходів і зборів України, закінчуючи районною податковою інспекцією, де на обліку перебували “програмні підприємства”, що мінімізували надходження податків до держбюджету.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП