eks-posadovtsya-cherkaskoyi-oda-zapidozrili-u-nedbalosti-pri-kupivli-kvartir

Екс-посадовця Черкаської ОДА запідозрили у недбалості при купівлі квартир

 • 9913 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Колишньому директору одного з департаментів Черкаської обласної державної адміністрації оголошено про підозру в службовій недбалості при купівлі квартир для сімей учасників АТО. Дії посадовця завдали матеріальної шкоди інтересам держави на 3 млн 878 тис. 248 грн. Про це передає УНН з посиланням на сектор комунікації поліції Черкаської області.

"Результати експертиз підтвердили, що вказані квартири були придбані за завищеними цінами. За вказаним фактом екс-директору одного з департаментів Черкаської ОДА оголошено про підозру", - йдеться у повідомленні.

В січні 2016 року було відкрито кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Черкаської обласної державної адміністрації.

Вчора, 3-го липня, слідчим управлінням головного управління Національної поліції в Черкаській області, за процесуальним керівництвом прокуратури області повідомлено про підозру екс -директору одного з Департаментів Черкаської обласної державної адміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частині 2 статті 367(Службова недбалість) Кримінального кодексу України. В результаті протиправних дій вказаної службової особи державним інтересам завдано матеріальної шкоди в розмірі 3 млн 878 тис. 248 грн.

Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2-ох до 5-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-ьох років та зі штрафом від 250-ти до 750-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Як повідомляв УНН 3 липня, близько 1,3 млн грн державних коштів на Закарпатті привласнив головний бухгалтер держпідприємства.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП