eks-prokuroru-krimskogo-regionu-zagrozhuye-strok-do-15-rokiv-za-derzhzradu

Екс-прокурору Кримського регіону загрожує строк до 15 років за держзраду

 • 15700 переглядiв

КИЇВ, 4 липня. УНН. Прокуратура Криму направила до суду обвинувачення у державній зраді щодо кримського екс-прокурора Сергія Няньчура, який у 2014 році перейшов на службу до військової прокуратури чорноморського флоту РФ. Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган, передає УНН.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим розслідувалось кримінальне провадження за підозрою колишнього прокурора Кримського регіону з нагляду за додержанням законів у військовій сфері, державного радника юстиції 3 класу Няньчура Сергія Михайловича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.111 КК України", - написала Л. Сарган.

Повідомляється, що С.Нянчур у 2014 році, порушив присягу України та перейшов на службу до незаконно створеного органу "Військова прокуратура Чорноморського Флоту Російської Федерації" на посаду "першого заступника військового прокурора Чорноморського флоту РФ з присвоєнням звання генерал-майор юстиції ".

"Встановлено, що перебуваючи на вказаній посаді, Няньчур С.М. подав позов до суду в інтересах міністерства оборони Російської Федерації стосовно майна міністерства оборони України, що дало змогу у подальшому визнати право власності на вказане майно за Міністерством оборони РФ", - йдеться у повідомленні

На даний час стосовно С.Нянчура прокуратурою направлено обвинувальний акт для розгляду до суду за ч.1 ст.111 (Державна зрада) Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років.

 

Українські Національні Новини

Політика