ekspert-osnovoyu-proektuvannya-zhitla-vse-chastishe-staye-simya-yak-osnovna-tsinnist

Експерт: основою проектування житла все частіше стає сім'я як основна цінність

 • 10305 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Для ринку первинної житлової нерухомості минулий рік був досить успішним, а покупець став більш вимогливими і основою проектування комплексів все частіше була сім'я як основна цінність. Про це розповіла експерт з нерухомості Ярослава Чапко, повідомляє УНН з посиланням на аналітичний звіт CDS.

Експерт вважає, що 2017 рік для ринку первинної житлової нерухомості був непоганим, з'явилася велика кількість нових цікавих житлових проектів з прекрасною архітектурою, концепцією і енергоефективними рішеннями.

"Покупцеві стає цікаво вибирати, розбиратися в особливостях того чи іншого житла. Житловий комплекс перестає бути просто місцем, куди приходять ночувати. В основою нових проектів стає сім'я як основна цінність. Продумується планування квартири, дозвілля мешканців", - вважає Чапко.

У той же час, вона зазначає, що ринку є ще над чим попрацювати: і з точки зору виконання заявлених концепцій, і з точки зору якості будівельних робіт.

"Однак, можна з упевненістю сказати, що ринок виходить на новий виток розвитку, коли швидкість реагування девелоперів на купівельні переваги значно зростає і визначає конкурентоспроможність проекту", - вважає експерт.

Як повідомляв УНН, за оцінками представників галузі житлового будівництва, інвестори стають все більш вимогливими до класу житла, енергоефективності, облаштування житлового комплексу.

Також, за словами голови правління - президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра інвестор став обережнішим і все частіше звертає увагу на репутацію забудовника, його історію.

Наприклад, в "Київміськбуд" за новою квартирою приходять діти і внуки тих, хто вже живе в будинках, зведених холдингом.

Українські Національні Новини

Економіка