ekspert-ozvuchiv-nevtishniy-prognoz-schodo-vartosti-palnogo

Експерт озвучив невтішний прогноз щодо вартості пального

 • 9370 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Вартість пального на вітчизняних АЗС залежить від зовнішніх ринків та стабільності національної валюти. Про це в ефірі однієї із українських радіостанцій сказав експерт паливного ринку Леонід Косянчук, передає УНН.

"Ціноутворення на роздрібному ринку України залежить від зовнішніх цін, тому що ми більш, як на 75% наповнюємо наш ринок від імпорту, це зовнішній ринок і, з другого боку, це курс національної валюти", - зазначив він.

Л.Косянчук повідомив, що останнім часом обидва фактори працюють не на користь водіїв - вартість пального на українських АЗС продовжує зростати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автогаз від WOG можна придбати зі зніжкою у 80 копійок

"Попри всі очікування, на жаль, ринок і нафти, і нафтопродуктів слід за ним не демонструє пониження, яке очікувалось в зв'язку з сезонними змінами. Ціни продовжують зростати як на дизель, так і на бензин і також на нафту. А політика НБУ не дає підстав для оптимізму", - пояснив він.

Також, експерт озвучив невтішний прогноз щодо цін на пальне найближчим часом.

"Я не готовий сказати, чи це буде на гривню, чи на півтори, чи на гривню 20, але ми мусимо розуміти, що, на жаль, ми є енергозалежна держава і ті речі, що відбуваються на міжнародному ринку не можуть не впливати на наш внутрішній ринок і ми на це впливати жодним чином не можемо. Ми можемо впливати на курс НБУ, точніше, не ми, а вони, можуть вплинути", - резюмував він.

Нагадаємо, за даними експертів ринку, АЗС зацікавлені в зниженні ціни на паливо не менше за водіїв.

Зокрема, за словами генерального директора мережі АЗС WOG Сергія Корецького, здорожчання будь-якого товару призводить до зменшення купівельної спроможності споживача, і водії, на жаль, не виняток.

“Тільки протягом останніх двох років ринок нафтопродуктів в Україні скоротився на третину. І, на сьогодні, ця негативна тенденція зберігається ”, - додав він.

Українські Національні Новини

Економіка