ekspert-rozpoviv-yaki-rishennya-vladi-provokuyut-rozvitok-nelegalnogo-azartnogo-rinku

Експерт розповів, які рішення влади провокують розвиток нелегального азартного ринку

 • 7660 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Після того, як у 2014 році ввели оподаткування дрібних лотерейних виграшів, значний сегмент гравців перемістився у тіньовий сектор. Про це в коментарі УНН повідомила експерт Зоряна Топорецька.

“Оподатковуючи всі виграші, держава тим самим сприяє розвитку нелегального грального бізнесу. Тому що виграші людини, яка грає в інтернеті або у нелегальні азартні ігри, не оподатковуються. І там, наприклад, 100 грн вона отримає на руки. А якщо людина грає в легальну лотерею, то вигравши 100 грн, вона майже 20 грн повинна віддати державі. Тому гравцям вигідніше грати у нелегальні, ніж законні легальні лотереї”, - пояснила З.Топорецька.

Вона зауважила, що тим часом європейські країни або взагалі відмовились від оподаткування лотерейних виграшів, або оподатковують лише значні суми.

“Оподатковуються виграші в Іспанії, Італії, Греції. Але це суми від 500 євро. Тобто, виграші до 500 євро не оподатковуються, а більше 500 - оподатковуються з податкових доходів. А прикладів успішного розвитку лотерейного ринку, де б оподатковувалися всі виграші, я не знаю”, - наголосила експерт.

На переконання З.Топорецької, для розвитку лотерейної сфери в України необхідно скасувати оподаткування дрібних виграшів людей.

Українські Національні Новини

Суспільство