ekspert-skilki-b-zabudovniki-ne-buduvali-zhitlo-bude-zatrebuvane

Експерт: скільки б забудовники не будували - житло буде затребуване

 • 11406 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Україна істотно відстає за рівнем забезпеченості населення житлом в порівнянні з європейськими країнами. І ринок зможе поглинути все, що зведуть забудовники, але за умови, що у людей буде фінансова можливість. Про це в коментарі УНН розповів експерт з нерухомості Іван Кудояр.

"Зараз дуже багато молоді, яка потребує нових помешкань. Інша проблема - вони не можуть собі його дозволити, викласти ті ж 20, 30, 40 тис. дол. для покупки квартири. Тобто, нестача житла є, потреба є, Київ, Київська область та й Україна в цілому сильно відстають за кількістю метрів квадратних на людину, ніж ті ж європейські країни. Ми сильно відстаємо від цього показника. Тому скільки б забудовники не будували - житло буде затребуваним", - пояснив експерт.

Він зазначив також, що забудовники, в свою чергу, не можуть продавати житло дешевше, ніж вони його будують.

Як повідомляв УНН, в Україні зберігається висока потреба в житлі. На думку президента ПрАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд" Ігоря Кушніра, потреба ринку нерухомості тільки Києва становить 30 млн квадратних метрів житла.

Щорічно столиця здатна поглинати не менше 2 млн квадратних метрів житла. У компанії йдуть на зустріч інвестору і пропонують скористатися низкою фінансових інструментів, наприклад іпотекою.

Українські Національні Новини

Київ