eksperti-nazvali-osnovni-tendentsiyi-na-rinku-zhitlovoyi-nerukhomosti

Експерти назвали основні тенденції на ринку житлової нерухомості

 • 9553 переглядiв

КИЇВ. 2 лютий. УНН. У 2017 році на ринку нерухомості продовжилося зростання кількості пропозицій, а також зростання середньої вартості квадратного метра в новобудовах. Про це йдеться в звіті CDS, пише УНН.

У звіті говориться, що пропозиція нових квартир в 2017 році продовжувала зростати рекордними темпами - продажі відкрилися в 59 нових житлових проектах, 45 споруджуваних об'єктів вивели в продажі нові черги своїх комплексів. Змінилася структура пропозицій - 45% нових квартир представлено в комплексах комфорт-класу.

Середньозважена вартість квадратного метра в столичних новобудовах збільшилась за 2017 рік на 11,6%.

Аналітики відзначають, що для житлових комплексів, які відкрили продажі в 2017 році, характерно більше уваги до загальної концепції і інфраструктурного наповнення - девелопери роблять акцент на інноваційності, комфорті та престижності проживання.

Як повідомляв УНН, за оцінками представників галузі житлового будівництва, інвестори стають все більш вимогливими до класу житла, енергоефективності, облаштування житлового комплексу.

Також, за словами голови правління - президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра, інвестор став обережнішим і все частіше звертає увагу на репутацію забудовника, його історію.

Наприклад, в "Київміськбуд" за новою квартирою приходять діти і внуки тих, хто вже живе в будинках зведених холдингом.

Українські Національні Новини

Економіка