eksperti-ozkhz-vidklali-inspektsiyu-v-dumi-cherez-strilyaninu

Експерти ОЗХЗ відклали інспекцію в Думі через стрілянину

 • 10043 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Експерти Організації із заборони хімічної зброї відклали візит до сирійської Думи, де сталася хімічна атака, після повідомлень  співробітників ООН про стрілянину. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, передає УНН.

Команда з безпеки ООН прибула до Думи, щоб оцінити ситуацію перед візитом експертів з ОЗХЗ.

"Одне джерело повідомило Reuters, що команда "зіткнулася проблемою безпеки", зокрема стріляниною, але деталей не повідомило. Інше джерело розповіло, що їх зустріли протестувальники, які вимагали допомоги, і було відкрито вогонь. Після цього команда ООН залишила місце", - сказано у повідомленні.

Джерело в ООН повідомило виданню, що інспектори ОЗХЗ, ймовірно, не відвідають Думу в середу, однак не уточнило, коли експерти зможуть відвідати місце хіматаки.

Раніше посол ООН в Сирії заявив, що експерти зі встановлення фактів хіматаки розпочнуть роботу в середу, після того як команда з безпеки ООН встановить, що там безпечно.

Як повідомляв УНН, місія ОЗХЗ з встановлення фактів перебуває в Сирії для розслідування ймовірної хіматаки, в результаті якої, як повідомлялося раніше, загинули до 40 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу