eksperti-rozpovili-kudi-ukrayintsi-yidut-na-litniy-vidpochinok

Експерти розповіли, куди українці їдуть на літній відпочинок

 • 77273 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Найбільш популярними напрямками для поїздок на літо для українців залишаються Турція та Єгипет, хоча потік туристів збільшився і в європейські країни. Про це у коментарі УНН повідомив президент Української асоціації туристичних агентств Антон Рудич.

"Найбільш популярні, стандартно, - Турція, Єгипет, Туніс, Іспанія, Італія, Греція та Чорногорія. Більше всього у Турцію їдуть. В європейські країни українці їздили завжди, проте з початком дії безвізу, звісно, бажаючих побільшало, це стало простіше", - заявив Рудич.

За словами Рудича, Турція та Єгипет все ще залишаються популярнішими за, наприклад, Іспанію та Італію. На це є декілька причин. По-перше, Турція та Єгипет – це країни з концепцією "мені не треба нічого думати, коли все вже продумано за людину". По-друге, Європа все ж таки трішки дорожча.

"По-перше, концепція. Туреччина і Єгипет - це концепція "мені нічого не треба думати". All inclusive передбачає повне забезпечення, в Іспанії та Італії цього практично немає. Там треба харчуватися додатково. Ну і концепція "коли ти останній раз думав у приміщенні турагентства" - це якраз Туреччина і Єгипет. Ну і вартість - все таки це дешевше. Крім того, Туреччину і Єгипет можна розглядати як такий "виїзд на дачу", зовсім простий і комфортний відпочинок. Іспанія, Італія - це все-таки трохи більше інтелектуальний відпочинок", - вважає Рудич.

Слід зазначити, що у країни Латинської Америки українці все ще масово не їздять, незважаючи на те, що з деякими з них є домовленість про безвіз. За словами Рудича, у цьому випадку питання віз було не найбільшою проблемою. Набагато більше на українців впливає вартість квитків та тривалість перельоту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раннє бронювання набирає обертів серед українців для літнього відпочинку

Що стосується внутрішнього туризму, то тут теж найбільш популярними напрямками на літо очікувано є морські курорти.

Керівник Центру туристичної інформації Володимир Царук повідомив УНН, що найбільше людей їдуть відпочивати до Одеси та одеського регіону, проте інші курорти також не пустуватимуть.

"Найпопулярніші курорти - Одеса і одеський регіон. Також багато туристів цього року очікуються на Херсонщині. Це такі курорти, як Арабатська стрілка, Скадовськ і Залізний порт. Там буде найбільша кількість туристів. Третій напрямок – це Бердянськ, там зараз досить багато туристів, тому що хороше море, швидко прогрівається, бюджетний відпочинок. Ще один курорт, куди зазвичай теж дуже багато туристів українців їдуть – це Коблево у Миколаївській області. І ще слід відмітити Кирилівку", - повідомив Царук.

Царук також розповів про ціни на відпочинок влітку. Так, за його словами, найменша ціна буде коливатись в районі 500-600 гривень за добу, і це за звичайний стандартний номер готелю, можливо, навіть без санвузла. Номер зі зручностями і трошки кращий – 750-1100 грн за ніч.

В Одесі ціни очікуються на порядок вищі, адже попит немаленький – приблизно половина номерів вже заброньована.

"Більшість готелів в Одесі на липень-серпень вже мають попереднє бронювання на 50-60%, і ця цифра постійно зростає. Вартість тижневого відпочинку в номері готелю "3 зірки" буде коштувати в районі від 10 до 14-16 тисяч гривень. Це на двох за тиждень", - зазначив Царук.

Крім того, за його словами, набирає популярності і гірський відпочинок. Багато хто хоче подихати свіжим повітрям, скуштувати гірських ягід, домашнього хліба та сиру. Є домашні господарства, де це все виготовляють.

По регіонах – найбільше всього їдуть у Закарпаття, тому що там багато історичних пам'яток, смачна кухня та багато різних фестивалів. Проте мають "свого туриста" і такі відомі курорти як Буковель, Славське та Драгобрат, оскільки вони всі на літній період трішки знижують ціни.

Нагадаємо, на перший місяць літа в Україні за календарем припадає 10 днів офіційних вихідних і свят.

Українські Національні Новини

Економіка