enerhosystema-narazi-pratsiuie-stabilno-na-tli-masovanoi-ataky-rf-ukraintsiv-zaklykaiut-oshchadlyvo-spozhyvaty-elektryku

Енергосистема наразі працює стабільно. На тлі масованої атаки рф українців закликають ощадливо споживати електрику

 • 33811 переглядiв

Незважаючи на масовану російську атаку на енергетичні об'єкти, енергосистема України наразі працює стабільно, але українців закликають економити електрику.

На Харківщині продовжують діяти аварійні відключення після атаки рф на енергетичні об'єкти в регіоні.  Крім того, для промислових споживачів діють ліміти споживання на Криворіжжі. Наразі енергосистема України працює стабільно, втім українців закликають споживати електрику ощадливо. Про це УНН повідомляє із посиланням на Міненерго та Укренерго. 

Деталі 

Як повідомляється, сьогодні вранці внаслідок масованої комбінованої атаки, російськими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції "Укренерго" та об’єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. 

З 06:31 на Харківщині введені графіки аварійних відключень. В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались.  Але в години добового максимуму споживання з 19:00 до 21:00 Диспетчерський центр "Укренерго" закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами

- йдеться у повідомленні Укренерго.

Також зазначається, що для промислових споживачів діють ліміти споживання на Криворіжжі.

За даними Укренерго, минулої доби в години вечірнього максимуму споживання в енергосистемі не вистачало електроенергії – був наявний дефіцит. Для підтримки балансу в енергосистемі диспетчерський центр "Укренерго" з 20:00 до 21:00 залучав аварійну допомогу від оператора енергосистеми Польщі PSE загальним обсягом 200 МВТ*год.

Як додали в Міненерго, наразі енергосистема України працює стабільно. 

Знеструмлення 

На ранок знеструмлено 380 населених пунктів. Через бойові дії: є знеструмлення у Вінницькій, Донецькій, Івано-Франківській, Сумській та Харківській областях.

Імпорт та Експорт 

Імпорт очікується в ранкові та вечірні години з Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 833 МВТ*год, з максимальною потужністю в окремі години до 494 МВт.

Експорт  - в денні години максимальної активності електростанцій на ВДЕ до Угорщини, Словаччини, Румунії, Молдови. Загальним обсягом 2 812 МВТ*год, з максимальною потужністю в окремі години до 371 МВт.

росіяни під час масованої атаки цілили по теплоелектростанціях - Шмигаль 11.04.24, 09:26 • [views_0]