epidporig-zakhvoryuvanosti-na-grip-u-kiyevi-vzhe-perevischiv-50-o-ruban

Епідпоріг захворюваності на грип у Києві вже перевищено на 50% - О.Рубан

 • 16008 переглядiв

За словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби, на тиждень реєструється від 40 до 50 тисяч хворих

КИЇВ. 20 грудня. УНН. На сьогодні спостерігається тиждень найбільшої циркуляції збудника грипу H3N2 "Гонконг" в Києві, який вперше з'явився на території України, зокрема, епідпоріг вже перевищено на 50%. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби у м.Києві Олег Рубан.

"Перевищення епідпорогу на 50%. Хворіють переважно діти – 60% і зафіксована 100% циркуляція збудника грипу H3N2 "Гонконг". Це ми на сьогоднішній день переживаємо фактично максимальний тиждень циркуляції даного збудника. Після цього тижня і початком канікулярного періоду буде йти вже до зменшення захворюваності", - розповів О.Рубан.

За його словами, на тиждень реєструється від 40 до 50 тисяч хворих. За минулий тиждень зареєстровано 48 тисяч 800 хворих.

"Госпіталізовано більше 300 осіб, на щастя не зареєстровано летальних випадків. Мала інтенсивність грипу важкої ступені, невелика частка середньої важкості і майже 90% - це легка форма", - підсумував він.

Як повідомляв УНН, за словами начальника Головного управління Держпродспоживслужби у м.Києві Олега Рубана цього року в Україні очікується три штами грипу. Крім традиційних каліфорнійського H1N1 та грипу типу В, буде циркулювати грип "Гонконг" Н3N2, який пошириться по території України вперше.

Українські Національні Новини

Київ