estoniia-ta-liuksemburh-oholosyly-pro-novu-finansovu-dopomohu-dlia-it-koalitsii-z-pidtrymky-ukrainy-minoborony

Естонія та Люксембург оголосили про нову фінансову допомогу для ІТ-коаліції з підтримки України - Міноборони

 • 21011 переглядiв

ІТ-коаліція в рамках Контактної групи з питань оборони України сформувала експертні підгрупи, а Естонія та Люксембург оголосили про нові фінансові внески на підтримку спроможності України у сфері ІТ, зв'язку та кібербезпеки.

ІТ-коаліція в межах Контактної групи з питань оборони України сформувала експертні підгрупи, а двоє її учасниць – Естонія та Люксембург – оголосили про нові фінансові внески. Про це пише УНН з посиланням на Міноборони України.

Деталі 

У засіданні групи взяли участь 11 країн-учасниць ІТ-коаліції, а також представники семи країн-спостерігачів, Європейського Союзу та НАТО. Вони обговорили статус закупівель та пріоритетів на цей рік, а також дорожню карту планування закупівель.

У найближчий час можемо очікувати, що до нас приєднаються ще більше країн, а також на додаткові внески та перші поставки обладнання для України

– заявила заступниця міністра оборони Естонії з планування політики Туулі Дунетон.

Окрім того, керівна Група ІТ-коаліції створила чотири тематичні експертні групи для обміну експертизою, а кілька країн – зокрема Естонія та Люксембург – оголосили про подальші фінансові внески.

З часу останньої зустрічі Керівної Групи в лютому, нам вдалося прискорити процеси закупівель. Ми розмістили перші замовлення та перші поставки вже в дорозі. Технології можуть змінювати гру і мати прямий вплив на операції. Саме тому ІТ-коаліція та її діяльність важлива, і тому ми продовжуємо запрошувати країни приєднатися

– підсумував директор Національний директор з питань озброєння Люксембургу полковник Гі Хоффман.

Довідково

ІТ-коаліція – це спеціальна група держав у межах Контактної групи з питань оборони України під керівництвом Естонії та Люксембургу. Її метою є підтримка Міністерства оборони України та Збройних Сил України у сфері ІТ, зв’язку та кібербезпеки.

Нагадаємо

Взимку Данія анонсувала допомогу обсягом понад 12 мільйонів євро для розвитку кіберстійкості систем Збройних сил України і Міноборони України.