estoniya-peredala-ukrayini-11-avtobusiv-z-generatorami-ta-energoobladnannyam

Естонія передала Україні 11 автобусів з генераторами та енергообладнанням

 • 675917 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. Естонія відправила до низки українських міст ще 11 автобусів з генераторами та енергетичним обладнанням. Про це повідомила посол України в Естонії Мар'яна Беца у Twitter, інформує УНН.

Цитата 

"Ще 11 автобусів з генераторами та енергетичним обладнанням вирушили з Естонії до України, а саме до Житомира, Харкова, Бучі та Полтави. Висловлюємо подяку МЗС Естонії, Мінкульту України і Мінекономіки Естонії за гуманітарні гарантії для допомоги українському народу", - написала вона в соцмережі. 

Доповнення

Франція 7 грудня передала для України 100 генераторів середньої потужності для проходження опалювального сезону. Також країна почала організовувати відправку гуманітарної допомоги в Україну вже в перші тижні повномасштабної війни. Всього на сьогодні було сформовано 32 гуманітарні вантажі для України, які включають і допомогу для енергетичного сектору.

Генератори, трансформатори і запасні частини будуть доставлені США в Україну протягом кількох днів чи тижнів, заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен. 

Українські Національні Новини

Війна