facebook-vivchaye-pidozrili-publikatsiyi-pislya-povidomlen-pro-pidtrimku-sandersa-rosiyeyu-wsj

Facebook вивчає підозрілі публікації, після повідомлень про підтримку Сандерса Росією - WSJ

 • 16092 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Співробітники американської компанії Facebook, що володіє однойменною соціальною мережею, в останні кілька тижнів вивчали підозрілі публікації на підтримку з боку Росії сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса, який претендує на висунення кандидатом від Демократичної партії на виборах президента США 2020 року. Про це повідомила в понеділок газета The Wall Street Journal з посиланням на кілька джерел, передає УНН.

За даними джерел газети, про наявність подібних публікацій були повідомлені деякі представники керівництва компанії, що, за словами джерел газети, відбувається далеко не у всіх випадках. При цьому достеменно не відомо, чи завершилася ця перевірка на цей момент.

Представник Facebook у свою чергу підтвердив газеті, що в компанії вивчали заяву стороннього фахівця щодо публікації в підтримку Сандерса. У той же час джерела The Wall Street Journal не мають інформації, яка будь-яким чином вказувала б на зв’язок даних перевірок з чутками про підтримку, нібито наданої передвиборчої кампанії Сандерса з Росії.

У п’ятницю газета The Washington Post написала, що представники влади США на брифінгу поінформували Сандерса про які мали, за їхніми твердженнями, місце спробах РФ допомогти йому в передвиборній боротьбі. Про який саме сприяння йшлося, видання не уточнило. Агентство Reuters повідомило, що в компанії Facebook “відмовляються надати коментар щодо того, чи бачила вона свідоцтва” таких дій.

Сенатор Сандерс, у свою чергу, назвав президента РФ Володимира Путіна “бандитом-автократом” після повідомлень, що Росія хоче допомогти його виборчій кампанії. Він також висловив переконання в тому, що стаття була опублікована саме заради того, щоб послабити його позиції перед важливим етапом передвиборчої кампанії.

Зі сторони Росії виступив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, який заявив, що Кремль не має відношення до цієї ситуації.

Згідно з опитуванням, наразі Сандерс випереджає інших кандидатів у президенти США від демократів. Він, зокрема, впевнено перемагає на так званих кокусах.

59-ті вибори президента США пройдуть 3 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп вважає Сандерса фаворитом передвиборної гонки серед демократів

Українські Національні Новини

Політика