fakti-prodazhu-ukrayinskikh-snekiv-na-okupovanikh-teritoriyakh-rozglyanut-u-minekonomrozvitku-s-kubiv

Факти продажу українських снеків на окупованих територіях розглянуть у Мінекономрозвитку - С.Кубів

 • 13354 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Невдовзі в Мінекономрозвитку відбудеться виробнича нарада щодо торгівлі з окупованими територіями. На порядок денний будуть винесені низка питань, зокрема, як пообіцяв УНН перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, і конкретні факти продажу товарів українського виробництва на територіях, непідконтрольних Україні.

"Ми готували бюджет, у вівторок буде звіт міністерства, і в період з п’ятниці до понеділка буде проведена ця робота (нарада - ред.). Тому що основні зусилля, які ми зараз робили, це було приймання Бюджету. І від приймання Бюджету залежить і те питання, яке ви порушуєте (торгівля з окупованими територіями - ред.)", - сказав С.Кубів.

Відповідаючи на запитання журналіста про готовність розглянути під час наради конкретні факти продажу товарів українських виробників на територіях, непідконтрольних Україні, які журналісти УНН дослідили в рамках власного розслідування, С.Кубів зазначив: "Ось мій помічник, передайте йому ці факти". "І ми не тільки розглянемо ці факти, а й обов’язково дамо відповідь", - додав він.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, в окупованому Донецьку продаються снеки українського виробника “S.Group”.

Так, у торгових точка міста Донецьк продаються товари українського виробництва, зокрема йдеться про арахіс виробництва “S.Group”.

Горішки ТМ “Козацька Слава” були вільно придбані за 44 рублі в одному з магазинів міста.

Також нагадаємо, снеки “S.Group” продаються на території окупованої республіки Крим. Наприклад, у Севастополі пачку вагою 35 грамів можна придбати за 23 російських рублі (менше 10 гривень).

Корпорація S.Group, яка є родинним бізнесом нардепа-радикала Сергія Рибалки, позиціонує себе як національний лідер з виробництва снеків і товарів для дому, провідний експортер снекової продукції в країни ЄС, Середньої Азії, Кавказу та Близького Сходу.

Як відомо, в Україні діє постанова Кабінету міністрів України “Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію” №1035 - редакція від 16.12.2015, яка обмежує торгівлю з Кримом.

Водночас раніше перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів вже повідомляв про наявні факти порушення цієї постанови.

Експерти розцінюють порушення заборони на торгівлю як політику подвійних стандартів з боку одного зі спонсорів Радикальної партії Сергія Рибалки.

Українські Національні Новини

Економіка