fatalnyi-kontsert-trevisa-skotta-orhanizatory-peredbachaly-perepovnennia-astroworld

Фатальний концерт Тревіса Скотта: організатори передбачали переповнення Astroworld

 • 26017 переглядiв

Організатори фестивалю Тревіса Скотта Astroworld неправильно розрахували місткість майданчика, що призвело до переповнення, яке спричинило 10 смертей і майже 5 000 травм під час концерту 2021 року.

Організатори музичного фестивалю репера Тревіса Скотта Astroworld передбачали проблеми зі скупченням людей у 2021 році, які призвели до 10 смертей. Наразі суд чекає остаточні висновки експертів.

Про це пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Сім'ї загиблих під час концерту реп-музиканта Тревіса Скотта 2021 року продовжують судитися з організаторами фестивалю, зокрема з компанією Live Nation. На попередніх слуханнях було представлено записи розмов, а також експертні висновки, в яких йдеться про те, що організатори неправильно розрахували кількість відвідувачів. Зокрема йдеться про кількість відвідувачів, яких можна було легально пустити на майданчик, щоб уникнути його переповненості.

Згідно з судовими документами, організатори помилково вважали, що пожежні норми допускають п'ять квадратних футів на людину (0,46 кв. м), але насправді їх мало бути сім (0,65 кв. м).

У підсумку близько 50 тисяч осіб втиснулися на майданчик, розрахований на 34,5 тисячі осіб.

Документи також ілюструють, що організатори, мабуть, були стурбовані тим, що відвідувачі без квитка можуть погіршити ситуацію та ще більше збільшити натовп.

"Коли сонце зайде, ми будемо абсолютно облажані", — написав один з організаторів, попереджаючи про натовпи людей без квитків, які зібралися навколо зовнішнього периметра залу.

Ситуацію погіршили упущення у створенні умов безпеки та нездатність стежити за натовпом. – все це привело до значної тисняви.

На Бенксі подали до суду, це може змусити художника розкрити свою особистість12.03.24, 16:06 • [views_0]

Нагадаємо

Судові матеріали за 2022 рік свідчать, що, за винятком загиблих, 4 921 людина отримала ті чи інші травми під час виступу Тревіса Скотта а в Х'юстоні, штат Техас, 5 листопада 2021 року. Загалом 10 осіб у віці від дев'яти до 27 років померли від травм, отриманих після фатального сплеску натовпу на фестивалі.

Через 5 років після пожежі Нотр-Дам скидає будівельні риштування: таймлапс відновлення собору20.03.24, 14:42 • [views_0]

Ігор Тележніков

Культура