fbr-dopomagaye-gpu-u-poshukakh-koshtiv-o-katsubi

ФБР допомагає ГПУ у пошуках коштів О.Кацуби

 • 12139 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Над показами колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз-України" Олександра Кацуби ГПУ працює з колегами з ЄС, більше того разом з ФБР намагаємось знайти кошти. Про це Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Суд прийме рішення про ймовірне затвердження угоди з О.Кацубою, через місяць воно вступить в силу...думаю що зразу після цього відбудеться моє подання до ВР з огляду на отримані покази у цій справі",- сказав Ю.Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: А.Головач і О.Кацуба підписали угоди зі слідством про визнання себе винними - Генпрокурор

Він зазначив, що О.Кацуба надав викривальні покази на близько 40 сторінках, згідно яких він повністю визнає свою провину у підписанні акту прийому неіснуючого бензину на півмільярда фіктивним підприємством "Україна-2020" і розповів хто йому дав відповідне доручення і в кого отримав кошти за підписання.

"Також в справі про бурові нафтовежі він також дає покази про те, хто давав вказівку встановити явно завищену ціну, фактично завищену в два рази, замість 200 млн 400 млн дол. і хто проводив цю оборудку. Ці покази виводять слідство на рівень керівного складу Нафтогазу України...Він чітко дає покази, скільки їм, Кацубам, йому і старшому брату мало відійти з цієї оборудки, але не надійшло. Більше того він вказує на того, хто намагався відбити шматок їхнього відкату",- сказав Ю.Луценко.

За його даними над показами О.Кацуби ГПУ працює з колегами з ЄС. "Більше того разом з ФБР намагаємось знайти кошти цієї команди",- сказав Ю.Луценко.

"Я не вважаю що він (вирок О.Кацубі-ред) не має бути лише умовним, думаю що це має бути ще й певне тюремне ув'язнення",- сказав Ю.Луценко.

Він зазначив, що О.Кацуба сплатив 100 млн грн у держбюджет.

Українські Національні Новини

Політика