fgvfo-vistaviv-na-prodazh-mayno-bankiv-yaki-vigarli-sudi-proti-nbu

ФГВФО виставив на продаж майно банків, які виграли суди проти НБУ

 • 8155 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Фонд гарантування вкладів фізосіб анонсував продаж активів 43 неплатоспроможних банків, зокрема тих, які виграли суди проти НБУ та повернулися на ринок, повідомляє УНН.

У своєму прес-релізі ФГВФО анонсував продаж активів банків на загальну суму 1 887,04 млн грн.

При цьому ФГВФО планує продати активи навіть тих банків, які за рішеннями суду повернулися на ринок як незаконно ліквідовані. Зокрема, мова йде про активи банку “Київська Русь” та банку “Капітал”.

Нагадаємо, суди визнали незаконною ліквідацію 10 банків: “Союз”, “Капітал”, “Преміум”, “Укрінбанку”, “Київська Русь”, “Східно-промисловий банк”, “Грін-банк”, “Радикал банк”, “Фінансова ініціатива”, “Банк Софійський”.

Голова НБУ спробувала вплинути на суддів, звернувшись до Голови Верховного суду України з проханням сприяти вирішенню спорів з ліквідованими банками на користь НБУ. Однак, у Верховному суді України відмовились розглядати лист голови НБУ.

Також нагадаємо, НАБУ відкрила 5 кримінальних проваджень проти співробітників НБУ, зокрема за фактами, озвученими в аудіозаписах розмов заступника голови НБУ К.Рожкової з радником голови правління "Платинум-Банку" Дмитром Зінковим та бізнесменом Борисом Кауфманом щодо лобіювання інтересів згаданого банку. Із розмов слідує, що банкрутство банку “Михайлівський” було замовним і на користь “Платинум банку”, а сприяли цьому безпосередньо в НБУ.

Як засвідчила правова експертиза, банк “Михайлівський” було віднесено до категорії неплатоспроможних необгрунтовано.

Як раніше повідомляли ЗМІ, К.Рожкова раніше була головою правління “Платинум банку”.

Українські Національні Новини

Суспільство