fon-der-liaiien-stala-providnym-kandydatom-narodnoi-partii-na-yevropeiskykh-vyborakh

Фон дер Ляйєн стала провідною кандидаткою Європейської народної партії на виборах ЄС

 • 21225 переглядiв

Урсула фон дер Ляєн, нинішня президентка Європейської комісії, була затверджена провідною кандидаткою від Європейської народної партії на майбутніх європейських виборах.

На з'їзді в Бухаресті найбільша політична родина континенту затвердила як лідер свого списку на виборах до Європарламенту Урсулу фон дер Ляйєн. Про це повідомляє Euronews, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що якщо Європейська народна партія отримає більшість парламентських місць, Фон дер Ляйєн зможе залишитися головою Єврокомісії ще на п'ять років. Але за цю посаду їй доведеться поборотися на передвиборчих мітингах та теледебатах із провідними кандидатами від інших партій.

Колишній міністр оборони Німеччини вже оголосила основним завданням свого другого терміну на посаді голови вищого органу виконавчої влади Євросоюзу – зміцнення обороноздатності ЄС.

Правоцентристська ЄНП, яка об'єднує християнсько-демократичні, ліберальні та консервативні партії Європи, швидше за все, залишиться найбільшою фракцією найвищого законодавчого органу Союзу після червневого голосування.

Нагадаємо

Президент Європейської Ради Шарль Мішель зняв свою кандидатуру на виборах до Європейського парламенту і склав мандат. Мішель послався на бажання залишатися відданим своїй ролі, не відволікаючись на сторонні справи, визнавши, що недооцінив негативну реакцію на свою кандидатуру.