frankov-pro-dogovirni-matchi-kerivnitstvo-ffu-namagayetsya-zrobiti-khoroshu-minu-pri-poganiy-gri

Франков про договірні матчі: керівництво ФФУ намагається зробити "хорошу міну при поганій грі"

 • 10266 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Викриття учасників і організаторів договірних матчів в Україні є винятковою заслугою правоохоронних органів. Керівництво Федерації Футболу України не має ніякого відношення до допомоги в розслідуванні справи. Таку думку в коментарі УНН висловив головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков.

"У розслідуванні справи про договірні матчі я б хотів подякувати МВС і Нацполіції за те, що операція розпочата, що вона просувається. Щоб оцінювати професіоналізм дій правоохоронців мені поки не вистачає інформації. Поки ми бачили лише два епізоди, що стосуються одного арбітра і двох співробітників клубів. Час покаже.

У той же час, мене дуже дивують спроби керівництва ФФУ якось "присусідитись" до цієї резонансної справи. Підозрюю, що для них це стало несподіванкою і вони просто спробували зробити "хорошу міну при поганій грі". Наголошую - Нацполіції і МВС я говорю "спасибі" за те, що процес пішов, з іншого боку я б хотів висловити подив: про яку активну співпрацю з ФФУ в цьому напрямку йдеться?" - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодницький: про договірні матчі у ФФУ знали всі

Сам факт наявності кримінальної справи про договірні матчі є серйозним ударом по іміджу ФФУ, наголосив Франков.

"У плані іміджу та піару - це дуже серйозний удар по ФФУ, який потрапляє в якусь "смислове вилку". З одного боку, організація відстоює інтереси своїх безпосередніх членів, професійних і аматорських футбольних клубів, за діяльність яких ФФУ відповідає. З іншого боку - бореться з футбольною корупцією. Зараз спостерігаю якісь метання, якісь спроби керівництва ФФУ зобразити незалежну позицію в наступному ключі - "ми будемо чекати матеріалів від МВС, і в той же момент - ми "присусідились" і зображуємо свою активну участь", - сказав Франков.

Експерт додав, що боротьба з корупцією в федерації припинилася після кардинальної зміни складу комітету з етики та чесної гри ФФУ.

"Тому що "бджоли проти меду" - це досить смішна річ", - резюмував він.

Як повідомляв УНН, президент Федерації футболу України Андрій Павелко розповів, що з 2015 року в схемах організації договірних матчів була задіяна дуже велика кількість учасників.

Також нагадаємо, що в НАЗК ініціювали перевірку декларацій про доходи Павелка, яка може тривати максимум три місяці.

Українські Національні Новини

Суспільство