frantsiia-naiblyzhchym-chasom-postavyt-ukraini-78-haubyts-caesar-shcho-vidomo

Франція найближчим часом поставить Україні 78 гаубиць Caesar: що відомо

 • 68318 переглядiв

Франція незабаром передасть Україні 78 гаубиць Caesar і збільшить постачання боєприпасів, щоб задовольнити нагальні потреби Києва у боротьбі з повномасштабним російським вторгненням.

Франція незабаром зможе доставити Україні 78 гаубиць Caesar і збільшить постачання снарядів, щоб задовольнити нагальні потреби Києва в боєприпасах для боротьби з повномасштабним вторгненням росії. Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, передає УНН із посиланням на AP.

Лекорню заявив на пресконференції, що між Францією, Україною та Данією досягнуто домовленості про фінансування самохідних 155-мм гаубиць Caesar, що дозволить Франції "швидко доставити" їх.

За його словами, Франція також поставила завдання поставити в Україну цього року 80 тис. снарядів для 155-мм гармат — порівняно з 30 тис., поставленими з початку війни 24 лютого 2022 року.

Крім того, сказав Лекорню, Франція бере участь у спробах виявити наявні запаси пороху та боєприпасів, які можна було б придбати в країнах за межами Європейського Союзу, план, ініційований Чеською Республікою для подальшої підтримки Києва.

Чеська ініціатива може надати Україні 1,5 мільйона снарядів, що вдвічі перевищує початкову обіцянку - Bloomberg26.03.24, 19:56 • [views_0]

Згідно з планом, чехи прагнуть отримати для України 800 тисяч артилерійських снарядів. Керівництво Чехії раніше заявляло, що перші снаряди мають бути доставлені в Україну не пізніше червня. За словами чиновників у Празі, до ініціативи приєдналися щонайменше 18 країн.

Раніше цього місяця Німеччина, Франція та Польща пообіцяли закупити Києву більше зброї та збільшити виробництво військового обладнання, пообіцявши, що Україна може покладатися на тріо європейських держав, намагаючись подолати дефіцит військових ресурсів.

Лекорню стверджував, що європейські країни повинні зменшити свою залежність від США для забезпечення безпеки континенту. Він сказав, що очікує, що це питання стане темою кампанії перед виборами до Європейського парламенту в червні.

"Ми знаємо, що частина порядку денного безпеки Європи відтепер повинна лягти на європейців", — сказав Лекорню. "Це абсолютна необхідність".

"Для мене... це неправильно, що платники податків США повинні платити стільки за безпеку європейців", — сказав він.

Коментарі Лекорню прозвучали в той момент, коли багато хто в Європі висловив стурбованість тим, що потенційне повернення Дональда Трампа в Білий дім послабить альянс НАТО після його зауважень, в яких він погрожував не ставати на захист союзників у разі нападу з боку росії.

Антоніна Туманова

Війна