frantsiia-peredast-ukraini-spysanu-viiskovu-tekhniku-zamist-utylizatsii-ministr-oborony

Франція передасть Україні списану військову техніку замість утилізації - Міністр оборони

 • 32000 переглядiв

Франція передає Україні списану, але ще діючу військову техніку замість того, щоб відправляти її на металобрухт, не підриваючи при цьому власну обороноздатність.

Франція передасть Україні списану військову техніку, а не просто її викине. Про це в інтерв’ю французькому виданню "var matin" розповів міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, пише УНН.

 Оскільки ми інвестуємо значні кошти в наші армії за цим планом у розмірі 413 мільярдів євро на 2024-2030 роки, у нас є багато обладнання, яке все ще працює, і яке буде вилучено з наших армій. Замість того, щоб здавати його на металобрухт або віддавати інші країни, ми їх віддаємо українській армії. Але повторюю: жодного зниження моделі нашої оборони не було.

- підкреслив Лекорню.

Деталі

Таку відповідь французький міністр дав журналістам відповідаючи на питання, щодо критики про поставки зброї в Україну. Він кілька разів підкреслив, що на фоні поставок зброї для українців послаблення французької армії не буде, і порадив критикам обрати іншу тему дискусій.

Ми є урядом, який інвестував найбільше в оборону з 2017 року. Тим, хто хоче нас критикувати, доведеться вибрати інший кут, ніж роззброєння країни з огляду на великі суми, які ми просимо від платників податків мобілізувати на нашу національну оборону. … Є червона лінія, яку ми ніколи не переходили: це підірвати нашу систему захисту. Ніколи! Стосовно зброї, яку ми мали змогу отримати від наших армій, наприклад, гармат Цезар, вони, безумовно, порушили графік навчання наших артилеристів, зокрема в Канжуерсі. Але це ніколи не підривало нашу системну артилерію.

– додав міністр.

Міністр Збройних Сил Франції також запевнив, що новий закон, щодо військового планування, що вже схвалений Парламентом, не несе жодної загрози французькій оборонній галузі, та в подальшому дасть можливість переглянути деякі оборонні контракти, та допомогти Україні.

Парламент ухвалив закон про військове програмування. Це є предметом зобов’язань, які були опубліковані в Офіційному журналі. Зобов’язання – це не стільки гроші, скільки кількість катерів, кількість годин навчання, запас боєприпасів, ракет тощо. які виділені кожній армії. Важливе фізичне, та реальне. …. Інфляція сповільнюється, тому є можливості для перегляду контрактів, що можна зробити і також можуть допомогти Україні. Я був би поганим менеджером, якби цього не зробив. Асигнування на нашу оборону збільшуються, і це гарна новина, … але ми повинні мати раціональне управління грошима платників податків у Міністерстві збройних сил.

– додав Лекорню.

Бразилія та Франція оголосили інвестиційний план Amazon на 1 мільярд євро27.03.24, 05:30 • [views_0]

Тетяна Салганік

Війна