frantsuzki-aktivisti-khochut-visunuti-b-obamu-v-kandidati-na-post-prezidenta

Французькі активісти хочуть висунути Б.Обаму в кандидати на пост президента

 • 10211 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Деякі французькі активісти, віддані Бараку Обамі, сподіваються, що колишній президент США втрутитися у передвиборчу кампанії і балотуватися на посаду президента Франції цієї весни. Про це повідомляє ABCNews, передає УНН.

Як зазначає видання активісти розвісили у Парижі плакати з написом "Obama17", закликаючи громадян відвідати веб-сайт і підписати петицію, щоб переконати Б.Обаму увійти в президентську гонку. Мета акцій полягає в тому, щоб зібрати 1 мільйон підписів.

"У той час, коли Франція збирається голосувати масово за ультра правового кандидата, ми все ще можемо дати урок демократії на планеті шляхом обрання іноземця французьким президентом», - йдеться в повідомленні на сайті.

Видання зазначає, що представник групи активістів, відповідальних за сайт, плакати і петиції, зазначає, що ідея прийшла до них в голову за два місяці до закінчення президентського терміну Б.Обами.

"Ми подумали, що, можливо це чи ні, француз він чи ні, ми повинні це зробити насправді, ми повинні дати людям надію", - пояснює активіст.

Нагадаємо, приблизно дві третини французьких виборців хотіли б, щоб кандидат у президенти Франції від консервативної партії “Республіканці” Франсуа Фійон відмовився від участі в передвиборній гонці.

Українські Національні Новини

Політика