g-moskal-pribuv-na-dopit-do-gpu-schodo-spravi-maydanu

Г.Москаль прибув на допит до ГПУ щодо справи Майдану

 • 8824 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль прийшов на допит до Генеральної прокуратури України з приводу подій, які відбувалися під час Революції Гідності, повідомляє УНН.

Перед візитом до ГПУ Г.Москаль зазначив, що розслідування справи Майдану потрібно було розпочинати одразу.

"Треба було починати, коли ще всі були на місці. Косюк, начальник "Беркуту", який отримував останній наказ, і кому він доручив? Ну явно було видно, всі ж ходили, ви знаєте, в п’ятнистій, одна чорна рота ходила в чорній формі... Знаєте, коли його було звільнено? 24-го квітня 2014 року, уже працюючи на керівних посадах в РФ у поліції. Якщо його не могли звільнити, його потрібно було закрити. Він втік з 62 особами, я думаю всіх тих, хто розстрілював, їх немає. Він взяв 24 автомата Калашникова, він взяв помпові рушниці "Форд", тому що 17 загиблих були саме з "Форду" застрелені. Він забрав снайперські гвинтівки, і де вони зараз? Він взяв кулегільзотеку, чомусь вона виявилась у "Беркуті", а не в науково-дослідному криміналістичному центрі. Не було заінтересованості керівництва тоді", - зазначив він.

Також Г.Москаль додав, що документи по кожному епізоду передано до ГПУ і загалом щодо 22 з 24 епізодів зроблено висновки.

"По 22 ми зробили висновки, по 2 ми не могли зробити: чи був склад, чи була подія, це має робити Генпрокуратура", - сказав Г.Москаль.

Як повідомляв УНН, 9 серпня у Генеральній прокуратурі України офіційно повідомили, що запросили на допит як свідків у “справі Майдану” Президента України Петра Порошенка, голову Верховної Ради Андрія Парубія, секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, колишнього Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та інших високопосадовців.

Вже надали свої пояснення у ГПУ стосовно подій на Майдані голова Верховної Ради України Андрій Парубій, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, міністр культури Євген Нищук, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Українські Національні Новини

Суспільство