g-zubko-ryatuvalniki-provodyat-degazatsiyu-shakhti-stepova

Г.Зубко: рятувальники проводять дегазацію шахти "Степова"

 • 6622 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. На сьогоднішній день шахта "Степова" перебуває в неробочому стані, рятувальники проводять роботи з дегазації шахти.  Про це на брифінгу заявив віце-прем’єр-міністр України — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає кореспондент УНН.

"Шахта зараз перебуває не в робочому стані, там зараз знаходяться служби, які подають повітря, щоб провести дегазацію. Безпосереднього після того, як відбувся вибух, відбулися додаткові обвали, стан дегазації був покращений, але через добу за рахунок підтоплення цей стан погіршився. Зараз там додатково є ті умови, у яких практично рятувальники не можуть знаходитися і прокачується повітря, щоб цю ситуацію покращити", - повідомив Г.Зубко.

Нагадаємо, на момент аварії на шахті "Степова" там відбувався не видобуток вугілля, а ремонт шахти.

Як повідомляв УНН, уряд створив комісію для проведення розслідування щодо вибуху на шахті “Степова” у Львівській області.

Також нагадаємо, за даними ДСНС, 2 березня у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті № 10 “Степова” ВАТ “Львіввугілля” на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

Українські Національні Новини

Суспільство