general-ssha-ochikuye-demarshiv-z-boku-rf-v-zvyazku-z-navchannyami-nato-trident-juncture

Генерал США очікує "демаршів з боку РФ" в зв'язку з навчаннями НАТО Trident Juncture

 • 9077 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Командувач Корпусом морської піхоти США генерал Роберт Неллер очікує “демаршів та інших дій з боку Росії” у зв’язку з великомасштабними навчаннями НАТО Trident Juncture (“Єдиний тризуб—2018”), запланованими на осінь поточного року. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАРС.

Своєю думкою з цього приводу генерал поділився в середу на слуханнях в комітеті Палати представників Конгресу США з асигнувань.

“Цієї осені в жовтні пройдуть масштабні маневри НАТО, які стануть найбільшими навчаннями з амфібіями з часів піку холодної війни. Вони будуть називатися Trident Juncture. У них буде задіяно близько 45 тис. військовослужбовців країн НАТО, десятки і десятки кораблів і повітряних суден, які здійснюватимуть маневри біля берегів Норвегії для протидії зімітованій загрозі”, - повідомив Роберт Неллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минулого року Росія тричі відпрацьовувала напад на Норвегію - розвідка

“Я впевнений, що будуть демарші і інші дії з боку Російської Федерації. Вважаю, що це демонструє серйозність американській стратегії, а також що наші європейські союзники хочуть бачити нашу присутність там в регіоні і нашу прихильність їх захисту”, — додав генерал.

Нагадаємо, масштаби погроз для США з боку Росії і Китаю “в майбутньому лише зростуть”. Таку оцінку надав у середу заступник глави Пентагону з політичних питань Джон Руд, виступаючи на слуханнях в комітеті у справах збройних сил Палати представників Конгресу США.

Українські Національні Новини

Новини Світу