genprokuratura-rf-mala-dopitati-v-yanukovicha-sche-chotiri-misyatsi-tomu-prokuror

Генпрокуратура РФ мала допитати В.Януковича ще чотири місяці тому – прокурор

 • 18479 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Запит Генеральної прокуратури України на допит екс-президента Віктора Януковича до генеральної прокуратури Росії був направлений ще чотири місяці тому і тоді його мали виконати. Про це в коментарі УНН повідомив прокурор військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко.

"Росія повинна ще 4 місяці назад виконати цей запит…Чотири місяці тому був запит ГПУ допитати Януковича згідно всіх міжнародних нормативно-правових актів. Вони не допитали, а відмовили. Тепер присилають якийсь брехливий лист і кажуть, що вони готові допитати разом із представником прокуратури України. Але чому його не виконали раніше?... Я не маю права на території РФ допит проводити....", - розповів він.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилось повідомлення, що Генпрокуратура Російської Федерації готова організувати допит екс-президента України Віктора Януковича на території Росії у присутності українських слідчих.

Як повідомляв УНН, Генеральна прокуратура України направила до компетентних органів Російської Федерації два запити про правову допомогу, в яких, зокрема порушується питання допиту екс-президента України Віктора Януковича у межах кримінального провадження про державну зраду.

У ГПУ уточнили, що перший запит у межах провадження про держзраду був поданий до Росії 28 листопада, а другий — 22 грудня 2016 року.

Крім того, як зазначили в Управлінні зв’язків з громадськістю та ЗМІ, аналіз строків виконання Російською Федерацією запитів українських органів слідства про міжнародну правову допомогу у кримінальних провадженнях, у тому числі щодо проведення допитів, свідчить, що такі строки можуть становити від 2 місяців до року і навіть більше.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив повідомлення про підозру у відеорежимі екс-президенту України Віктору Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою вчинення зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч.1. ст.111, ч.5 ст.27. ч.3 ст. 110, ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 437 ККУ.

Як повідомляв УНН, Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України отримала через офіційне представництво України офіційний лист секретаріату ООН із завіреної офіційною печаткою ООН фотокопію заяви екс-президента України Віктора Януковича з проханням ввести війська Росії на територію України.

Також зазначимо, Печерський районний суд Києва, сьогодні, 20 січня о 9:00 продовжить розгляд клопотання ГПУ про надання згоди на проведення досудового спеціального розслідування щодо екс-президента України Віктора Януковича.

Українські Національні Новини

Політика