genprokuratura-vidmovilas-vidkriti-kriminalne-provadzhennya-proti-glavi-natsbanku

Генпрокуратура відмовилась відкрити кримінальне провадження проти глави Нацбанку

 • 7870 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Сьогодні, 23 лютого, Печерський районний суд столиці розгляне скаргу нардепа Ігора Луценка на бездіяльність Генпрокуратури, зокрема відмови розпочати досудове розслідування проти глави Нацбанку Валерії Гонтаревої за фактом тиску на суддів, повідомляє УНН.

Судове засідання відбудеться о 17:30. Народний депутат та член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Ігор Луценко закликатиме суд зобов’язати ГПУ відкрити кримінальне провадження проти В.Гонтаревої за фактом здійснення нею тиску на суддів Верховного суду України та втручання в здійснення правосуддя шляхом надання письмових вказівок на ухвалення неправосудних рішень виключно на користь НБУ (ст.376 КК України).

Нагадаємо, суди визнали незаконною ліквідацію таких банків: “Союз”, “Преміум”, “Капітал”, Укрінбанк”, Київська Русь”, “Східно-промисловий банк”, “Грін банк”, “Банк Велес”, “Радикал банк”, “Фінансова ініціатива”, “Банк Софійський”. Голова НБУ В.Гонтарева спробували вплинути на суддів, закликавши Голову Верховного суду України “вжити заходів” для однакового застосування судами норм банківського законодавства, під час розгляду справ з оскарження рішень Національного банку України про виведення банків. Тобто фактично НБУ закликав розглядати судові справи на їх користь.

Як раніше повідомляв УНН, НБУ та ФГВФО звинуватили в штучному доведенні банків до банкрутства, а також знеціненні їх аткивів з метою перепродажу для “своїх”.

Зокрема, Фонд гарантування вкладів фізосіб занизив вартість активів банку “Михайлівський” у 36 разів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП