genprokuror-nimechchini-zayaviv-pro-teroristichne-pidgruntya-ataki-v-berlini

Генпрокурор Німеччини заявив про терористичне підгрунтя атаки в Берліні

 • 8038 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Генеральний прокурор Німеччини Петер Франк заявив про терористичні мотиви нападу на різдвяному ярмарку в Берліні. Про це він сказав під час прес-конференції у вівторок, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

З його слів, існує підозра щодо того, що напад мав "терористичне підґрунтя".

П.Франк також заявив, що злочинець, який направив вантажівку у натовп на різдвяному ярмарку на берлінській площі Брайтшайдплац, цілком ймовірно, перебуває на волі.

"Доведеться звикати до думки про те, що затриманий громадянин Пакистану, по всій видимості, не причетний до теракту", - заявив він.

Генпрокурор Німеччини зазначив, що слідству невідомо, чи був злочинець одинаком або у нього були спільники. В інтернеті досі не з'явилося і відеоролика, в якому якийсь чоловік або організація взяли б на себе відповідальність за напад на різдвяний ярмарок.

У той же час, як зазначається, "у федеральної прокуратури немає сумнівів в тому, що берлінська трагедія є терактом". Про це говорить і подібність нападу на різдвяний ярмарок з терактом в Ніцці і вибір об'єкта, який має велике символічне значення, зазначив генпрокурор країни.

Раніше очільник поліції Берліна Клаус Кандт заявив, що поліція не впевнена в тому, що затриманий чоловік був за кермом вантажівки, який протаранив натовп на різдвяному ринку.

Нагадаємо, 12 людей загинули в результаті нападу.

Міністр внутрішніх справ Томас де Мезьєр заявив, що немає сумнівів, що інцидент на різдвяному ярмарку у Берліні був атакою.

Українські Національні Новини

Новини Світу