gensek-nato-vkazav-na-primenshennya-rosiyeyu-masshtabiv-navchan-zakhid-2017

Генсек НАТО вказав на применшення Росією масштабів навчань "Захід-2017"

 • 10426 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Союзники по НАТО вказали, що чисельність особового складу, масштаб і географічне охоплення спільних російсько-білоруських навчань "Захід-2017" значно перевищили заявлені Росією. Про це сьогодні на брифінгу за підсумками засідання Ради Росія-НАТО повідомив Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг, передає УНН.

"Захід-2017" зайняв сьогодні значну частину нашого обговорення і багато членів Альянсу вказали на те, що є певні невідповідності між заявленим на брифінгу напередодні навчань, включаючи брифінг на Раді Росія-НАТО, і власне тим чисельним складом, масштабом і охопленням цих навчань, які були насправді. Країни НАТО також вказали на те, що кількість особового складу значно перевищувала заявлені раніше цифри, що сам план навчань відрізнявся і що географічний обхват був більше, ніж заявлений на брифінгу", - зазначив він.

З його слів, така невідповідність між заявленим РФ і фактичними подіями є ще одним аргументом на користь проведення таких брифінгів та необхідності підтримки діалогу, "тому що таким чином ми і отримуємо інформацію".

"Необхідно, щоб РФ повністю дотримувалася положення Віденського документа як в дусі, так і в букві цього документа. Це стосується і навчань "Захід", - додав Генсек НАТО.

При цьому прес-служба НАТО процитувала Й.Столтенберга, який зазначив, що "ми також погодилися з тим, що ми можемо підвищити прозорість і передбачуваність в євроатлантичному регіоні за допомогою контактів між нашими старшими воєначальниками".

Нагадаємо, Й.Столтенберг відзначив, що у НАТО з Росією фундаментальні розбіжності щодо України.

 

Українські Національні Новини

Політика