gensek-radi-yevropi-zanepokoyeniy-umovami-utrimannya-u-vyaznitsi-rosiyskogo-aktivista-i-dadina

Генсек Ради Європи занепокоєний умовами утримання у в’язниці російського активіста І.Дадіна

 • 9184 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Яґланд в телефонній розмові з міністром юстиції Російської Федерації Олександром Коноваловим висловив занепокоєння щодо ситуації з Ільдаром Дадіним, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

За словами Яґланда, 3 листопада, він мав телефонну розмову з міністром юстиції Росії Олександром Коноваловим, під час якої висловив занепокоєння щодо ситуації з І.Дадіним.

Зазначається, що Т.Яґланд закликав О.Коновалова до проведення прозорого розслідування інформації про побиття І.Дадіна та співпраці з Радою Європи щодо реформи пенітенціарної системи у Росії.

В своєю чергою О.Коновалов пообіцяв Яґланду, що у Росії буде проведене прозоре розслідування цієї ситуації.

Повідомляється, про те, що Ільдара Дадіна катують у колонії, розповіла його дружина Анастасія Зотова. Вона зазначила, що активісту погрожували вбивством, якщо він буде скаржитися на побиття.

Натомість, у Федеральній службі Росії з виконання покарань і Слідчому комітеті заявили, що медики не виявили слідів побоїв на тілі ув’язненого.

І.Дадін відбуває 2,5-річне ув’язнення. Його засудили у грудні 2015 року. Він став першим активістом, засудженим за неодноразову участь в опозиційних мітингах і пікетах. «Меморіал» визнав Дадіна політв’язнем.

Як повідомляв УННу Москві кілька десятків людей вийшли на пікет до будівлі Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) після того, як засуджений активіст Ільдар Дадін повідомив, що його катували в колонії.

Українські Національні Новини

Суспільство