geraschenko-zayavila-pro-vidsutnist-progresu-zvilnennya-zaruchnikiv-u-minsku

Геращенко заявила про відсутність прогресу звільнення заручників у Мінську

 • 9776 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Українська сторона досі не отримала відповіді від російських представників у тристоронній контактній групі у Мінську стосовно передачі засуджених в Україні за злочини проти держави громадян Росії й звільнення українських політв’язнів. Також немає жодного прогресу звільнення українських заручників. Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.

“Якщо говорити про гуманітарну групу, то відповіді від росіян щодо 23 російських громадян, засуджених за злочини проти української держави, яких ми готові передати РФ задля звільнення політв‘язнів і заручників, й досі немає”, — зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Президента очікують на зрушення у питанні звільнення українських заручників

За її словами, РФ мало турбується про забутих нею в донецьких степах “ихтамнетов”.

“Немає жодного прогресу в питаннях звільнення заручників і пошуку зниклих. Це викликає величезне занепокоєння, особливо на фоні останніх тривожних новин про погіршення стану здоров‘я наших політв‘язнів і заручників, про оголошене О. Сенцовим голодування, тривале голодування В. Балуха. Питання заручників потребують тиску всього світу на РФ”, — резюмувала Геращенко.

Нагадаємо, український політв'язень в Росії Олег Сенцов оголосив голодування.

Українські Національні Новини

Політика