glava-nato-zayaviv-pro-zagrozu-dlya-yevropi-z-boku-kndr

Глава НАТО заявив про загрозу для Європи з боку КНДР

 • 9180 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Глава НАТО Йенс Столтенберг у вівторок закликав членів Об'єднаної Нації запровадити санкції проти Північної Кореї, яка, за його словами, стала глобальною загрозою, здатною завдати балістичного ракетного удару по території Європи та Північної Америки, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Балістичні та ядерні випробування Північної Кореї є образою для Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй", - сказав Генесек НАТО у Токіо, де він зустрівся з прем'єр-міністром Японії Шинзо Абе.

Подорож Й.Столтенберга у Токіо відбулась напередодні офіційного візиту президента США Дональда Трампа до Азії, який розпочнеться у неділю.

Очікується, що переговори про Північну Корею стануть основною темою під час візиту, який включатиме зупинку в Пекіні, де очікується, що Д.Трамп буде тиснути на уряд Китаю, щоб останній вживав рішучіх дій проти Пхеньяну. Китай є головним союзником і торговельним партнером Північної Кореї.

"Замість діалогу необхідно змусити Північну Корею змінити політику, підвищивши тиск до максимуму", - сказав Шинзо Абе під час спільної заяви з Й.Столтенбергом.

Українські Національні Новини

Новини Світу