golova-genasambleyi-oon-zaklikav-do-peremirya-na-chas-olimpiadi-v-pkhenchkhani

Голова Генасамблеї ООН закликав до перемир'я на час Олімпіади в Пхенчхані

 • 10920 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Голова 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Мирослав Лайчак виступив в п'ятницю на підтримку дотримання олімпійського перемир'я на час зимових Ігор у Пхенчхані. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт ООН.

Виступаючи на спеціальному засіданні, він закликав усіх учасників конфліктів в світі домовитися про припинення вогню на час проведення змагань.

“Я звертаюся до всіх держав-членів з урочистою відозвою продемонструвати їх прихильність олімпійському перемир’ю в зв’язку з Олімпійськими іграми і Паралімпійськими іграми 2018 року в Пхенчхані і вжити конкретних заходів на місцевому, національному, регіональному і глобальному рівнях для заохочення і зміцнення культури миру. Я також звертаюся із закликом до всіх учасників поточних збройних конфліктів у світі рішуче домовитися про справжнє взаємне припинення вогню на термін дії олімпійського перемир’я, створивши тим самим можливість для врегулювання розбіжностей мирними засобами”, - заявив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОК оприлюднив правила поведінки російських спортсменів

Голова Генасамблеї наголосив на провідній ролі олімпійських та паралімпійських спортсменів "в справі заохочення миру і зміцнення порозуміння між людьми за допомогою спорту та втілення олімпійських ідеалів". Крім того, він нагадав про взяті на себе країнами зобов'язання "розробляти національні та міжнародні програми, що сприяють миру і врегулювання конфліктів, а також олімпійським і паралімпійським цінностям за допомогою спорту, культури, освіти та сталого розвитку".

Як повідомляв УНН, 23 січня відбулася церемонія відправлення української збірної на ХХІІІ зимові Олімпійські ігри у Південній Кореї, під час якої відбулася презентація нової спортивної форми.

Українські Національні Новини

Політика