golova-mzs-ukrayintsi-vimagayut-vid-zelenskogo-sprobuvati-domovitisya-z-putinim

Голова МЗС: українці вимагають від Зеленського спробувати домовитися з Путіним

 • 10090 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Українці, які дали шанс Президенту Володимиру Зеленському, не тільки розраховують, але вимагають від нього зробити спробу знайти можливість взаємодії з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це сказав міністр закордонних справ Вадим Пристайко в ефірі програми "Свобода слова", передає УНН.

"Лідери міняються, і кожен з них робить чесну спробу налагодити з ним (Путіним – ред.) відносини. Ми з вами усвідомлюємо, що навряд чи вдасться досягти значного прогресу, з іншого боку не спробувати ми не можемо перед народом", - сказав міністр.

З його слів, кожен Глава держави робив чесну спробу "не те що домовитись з ним, а знайти якусь можливість взаємодії, знайти можливість так побудувати відносини, щоб не вмирали люди і щоб наша торгівля, може, не процвітала, але хоча б не вмирала".

"Я вважаю, що ми, українці, які дали шанс конкретному Президенту Володимиру Зеленському стати Президентом і повести цю країну вперед, не тільки розраховуємо, але вимагаємо від нього, щоб він зробив цю спробу. Ми її зараз спостерігаємо, ми зараз виконали доволі болючу умову, наша дискусія підтверджує, що це є болючими умовами для суспільства. Тепер у нас є можливість притягнути Путіна до відповідальності, що ми і зробили. Давайте сядемо і спробуємо домовитись", - додав дипломат.

Як повідомляв УНН, перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував зустріч Президента України Володимира Зеленського і російського лідера Володимира Путіна тет-а-тет у Казахстані. 

Українські Національні Новини

Політика