golova-mzs-vidpoviv-na-slova-zemana-schodo-skasuvannya-antirosiyskikh-sanktsiy

Голова МЗС відповів на слова Земана щодо скасування антиросійських санкцій

 • 13619 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Міністр закордонних справ Павло Клімкін, коментуючи заяву президента Чехії Мілоша Земана щодо скасування антиросійських санкцій, заявив, що лише співчуває йому. Про це він заявив у четвер, відповідаючи на запитання журналістів, передає кореспондент УНН.

"В Європі є політики, котрі намагаються маніпулювати, але насправді Росія маніпулює ними. Є різні країни, можемо називати відверто: є Чехія, там керівник їх комуністичної партії колись дійшов до того, що сказав, що це Україна у 1968 році окупувала Чехію. Тому, якщо такі політики говорять про скасування санкцій, то я їм лише співчуваю", - сказав Клімкін, відповідаючи на запитання журналіста щодо реакції України на заяву чеського президента.

За його словами, МЗС веде розмову з багатьма міжнародними міністерствами, парламентарями, а також підприємцями, серед яких, зокрема, є багато прихильників скасування санкцій.

"Ми будемо доводити і політично, і емоційно, що спочатку Росія має виконати те, що вона має виконати, потім буде якась розмова", - наголосив міністр.

Нагадаємо, у середу ввечері Земан, виступаючи на зустрічі з послами та керівниками дипломатичних місій республіки у Празькому граді, закликав до скасування антиросійських санкцій.

Українські Національні Новини

Політика