golova-obsye-situatsiya-v-avdiyivtsi-zalishayetsya-napruzhenoyu

Голова ОБСЄ: ситуація в Авдіївці залишається напруженою

 • 7020 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Ситуація в Авдіївці залишається напруженою і за нею потрібно уважно стежити. Про це заявив діючий голова ОБСЄ, голова МЗС Австрії Себастьян Курц у Twitter, передає УНН.

"Відновлення електропостачання і водопостачання в Авдіївці можна очікувати найближчим часом. Дякую спостерігачам ОБСЄ за вашу ключову роль. Ситуація залишається напруженою і за нею потрібно уважно стежити", - зазначив він.

Нагадаємо, 6 лютого до централізованого електропостачання підключили всіх жителів Авдіївки.

Як повідомляв УНН, у районі Авдіївки з 29 січня спостерігалося загострення ситуації, її активно обстрілювали бойовики. Вперше за декілька місяців ворог застосував "Гради" для обстрілів житлових кварталів.

В Авдіївці оголосили надзвичайний стан.

Ескалація в районі Авдіївки викликала реакцію з боку міжнародної спільноти. Загострення ситуації занепокоїло у ЄС, США, Велику Британію, Канаду, РЄ, ПАРЄ. Відбулося екстрене засідання постради ОБСЄ щодо ситуації в Авдіївці, де держави-учасниці закликали Росію взяти відповідальність за ситуацію в місті.

ООН закликала негайно припинити всі ворожі дії на Донбасі. У Радбезі ООН відбулося засідання, де розглянули ситуацію в Україні.

Українські Національні Новини

Політика