golova-pentagonu-ssha-ne-zazikhayut-na-iraksku-naftu

Голова Пентагону: США не зазіхають на іракську нафту

 • 7403 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Військовослужбовці США перебувають в Іраку не для того, "щоб захопити чиюсь нафту". Про це заявив американський міністр оборони Джеймс Меттіс перед неоголошеним візитом до Багдада в понеділок, передає УНН з посиланням на Reuters.

Дж.Меттіс під час своєї першої поїздки до Іраку як голови Пентагону, сподівається отримати дані "з перших рук" щодо військових здобутків, у той час, коли підтримувані США іракські сили почанають новий наступ для вибиття бойовиків "Ісламської держави" з Мосула.

Але він, ймовірно, зіткнеться з питанням щодо висловлювань і дій президента США Дональда Трампа, в тому числі щодо тимчасової заборони на в'їзд до США і щодо слів, що Америка повинна захопили нафту Іраку після повалення Саддама Хусейна в 2003 році, пише видання.

Як зазначається, Д.Трамп сказав співробітникам ЦРУ: "Ми повинні були втримати нафту. Але все добре. Можливо, у вас буде ще один шанс..."

Дж.Меттіс, однак, категорично виключив можливість такого наміру. "Ми в Іраку не для того, щоб захопити чиюсь нафту", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні прем’єр Іраку Х.аль-абаді повідомив про наступ на західну частину Мосула.

Українські Національні Новини

Новини Світу