golovnu-yalinku-krayini-zapalit-simya-prezidenta-19-grudnya-i-dorudskiy

Головну ялинку країни запалить сім'я Президента 19 грудня – І.Дорудський

 • 18446 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. Головну ялинку на Софіївській площі у Києві запалять святий Миколай разом з сім'єю Президента України Петра Порошенко 19 грудня о 19:00, повідомив журналістам голова організаційного комітету "Новий рік на Софії" Ігор Добрудський, передає кореспондент УНН.

"Встановлювати (ялинку – ред.) будуть з завтрашнього дня, до 15 грудня працюватимуть декоратори, 19 грудня о 19:00 Святий Миколай разом з почесними гостями, сім'я Президента, міністр культури, міський голова, засвітять ялиночку і не тільки в Києві, а це буде сигналом для всієї України",- заявив І.Добрудський.

Він нагадав, що з усіма містами України підписані угоди про те, що ялинки мають засвітитися в один момент по всій країні.

За його словами, декоратори ялинки почнуть працювати з завтрашнього дня.

"Основним символом цьогорічної ялинки буде Яворівська іграшка – це колір зелений, червоний і жовтий. На ній буде більше тисячі іграшок, які розробили майстри Явора Львівської області",- розказав І.Добрудський.

За його словами цього року вперше новорічне дерево стоятиме по центру Софіївської площі, щоб люди могли ходити навколо ялинки.

"Від ялинки будуть великі патоки, біля 4,5 км, над нами буде зоряне небо, і воно буде ніби підбивати ялинку. Такий крок у дизайні ще ніхто не робив і наша ялинка буде сама креативна",- додав І.Добрудський.

Він уточнив, що новорічна ялинка з сорту "Біла ялиця" може стояти без води 35-40 днів, їй 86 років.

Планується, що на Софіївській площі у Києві буде якісніша їжа, ніж минулого року.

"Ми будемо мати тепер спеціальні ресторани по дерунам, по вареникам, тобто ми заглибились в українську кухню",- сказав він, додавши, що вперше на різдвяному ярмарку будуть представлені роботи майстрів народних ремесел.

Нагадаємо, на Софіївську площу Києва привезли головну ялинку країни.

Українські Національні Новини

Суспільство