golovu-silradi-pidozryuyut-v-roztrati-derzhkoshtiv-na-tenderi-z-utilizatsiyi-otrutomogilnika

Голову сільради підозрюють в розтраті держкоштів на тендері з утилізації отрутомогильника

 • 8263 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. У Дніпропетровській області голову сільради підозрюють в розтраті 1,5 млн грн на тендері з утилізації небезпечних відходів з місцевого отрутомогильника. Про це йдеться в судових матеріалах, передає УНН.

Повідомляється, що він визнав переможцем торгів компанію без спеціальної ліцензії "ВД СТАР" і підписав з нею договір на 1,5 млн грн бюджетних коштів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 191 КК України (розтрата або заволодіння майном). Крім того, суд дозволив слідству вилучити необхідні документи в Новоолександрівській сільраді, за місцем проведення тендера.

Раніше УНН повідомляв, що Дніпропетровська обласна адміністрація виявила небезпечні відходи з місцевого отрутомогильника під Києвом, в смт Калинівка. Туди їх вивіз підрядник "ВД СТАР" - компанія "Альфа Екологія". У зв'язку з ознаками незаконного поводження з небезпечними відходами, Дніпропетровська ОДА звернулася в місцеву поліцію з проханням відкрити кримінальне провадження за даним фактом.

Редакція УНН в свою чергу звернулася з інформаційним запитом до ТОВ "Альфа Екологія" з проханням вказати місцезнаходження небезпечних відходів та їх подальшу долю, але там ситуацію прокоментувати не змогли.

Додамо, що раніше компанія "Альфа Екологія" фігурувала ще в одному сумнівному тендері, де замовником послуг виступало КП "Київський метрополітен".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП