google-pokazala-novu-rozrobku

Google показала нову розробку

 • 26092 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Компанія Google представила нову розробку - бот Duplex, який синтезує людську мову так якісно, що на слух ніякі машинні інтонації не вловити, передає УНН з посиланням на ВВС Україна.

Здібності бота імітувати голос людини продемонстрували цього тижня на конференції розробників, яку організувала компанія Google. Програма Duplex прямо на сцені подзвонила в перукарню. Штучний голос застосовував розмовні вислови, робив паузи і навіть перефразовував самого себе. Тобто звучав, як справжня людина.

Голос контролювала програма DeepMind WaveNet компанії Google, яка навчилася звучати, "вислухавши" багато людських розмов.

Google заявляє, що програма направлена на те, аби підтримувати "природну" розмову в реальному світі через смартфон користувача.

Демонстрація голосу бота налякала професора університету Північної Кароліни Зейнеп Тюфекчі, яка вивчає вплив нових технологій на суспільство. Науковця ця програма лякає, вона назвала її "очевидним злом".

У заяві Google йдеться про те, що компанія цінує всі коментарі та критику, і обов'язково їх врахує до запуску остаточної версії програми.

"В цю програму вбудують функцію повної гласності для того, аби її можна було ідентифікувати", - йдеться документі.

Як зазначається, всіх, кому подзвонить робот з комерційними та діловими цілями, попередять, що з ними розмовляє комп'ютер, заявили представники компанії.

Нагадаємо, на конференції Google відзначили інновації з Києва.

Українські Національні Новини

Технології