gotuvali-psevdoreferendum-na-mikolayivschini-sbu-vikrila-agentiv-rf

Готували псевдореферендум на Миколаївщині: СБУ викрила агентів рф

 • 144372 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Служба безпеки України викрила агентів рф, які готували псевдореферендум у Миколаївській області. Двоє із них уже отримали підозри, ще одну "організаторку" повідомили про підозру заочно, оскільки вона наразі перебуває на тимчасово окупованій території. Про це пише УНН з посиланням на сторінку СБУ у Telegram.

Деталі

За даними слідства, "організаторка" виявилася жителькою Баштанського району Миколаївської області. Повідомляється, що вона добровільно брала участь в організації та проведенні незаконного "референдуму" в області.

Ще двоє осіб допомагали їй поширювати тему "референдуму" на підконтрольній Україні у соціальних мережах, зокрема поширювали неправдиву інформацію, що у регіоні "підтримують" ці "голосування".

Працівники СБУ зібрали доказову базу та повідомили про підозру двом особам за статтею "Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України" (ст. 436-2 КК України). 

"Організаторці" псевдореферендуму оголосили підозру за "колабораційну діяльність" (ч. 2 ст. 28 та ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо

У деокупованому Вовчанську Харківської області Служба безпеки України затримала колаборанта, який допомагав російським військам захопити місто.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП