gpu-aktivno-zbiraye-dokazi-pravoporushen-u-krimu-dlya-zvernennya-v-mizhnarodniy-kriminalniy-sud

ГПУ активно збирає докази правопорушень у Криму для звернення в Міжнародний кримінальний суд

 • 15314 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Генеральна прокуратура України активно збирає доказову базу порушень в Криму для звернення в Міжнародний кримінальний суд. Про це під час виступу у щорічній Асамблеї держав-учасниць Римського статуту повідомив заступник начальника управління прокуратури Автономної Республіки Крим Андрій Андросов, передає УНН.

"Збір належної доказової бази для відповідних звернень до Міжнародного кримінального суду покладено, в тому числі, на прокуратуру України. Власне цим ми активно і займаємося", - заявив Андросов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна зібрала докази злочинів в Криму для Міжнародного кримінального суду

Зазначено, що відповідно до норм міжнародного гуманітарного права правопорушення в Криму (викрадення та катування людей, примусовий призов у Збройні сили Росії, примусове переміщення людей з Криму та міста Севастополь) на тимчасово окупованій території є воєнними злочинами, на які розповсюджується юрисдикція Міжнародного кримінального суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура Криму ініціює міжнародний суд щодо анексії півострова

Нагадаємо, в українському МЗС пояснили важливість схваленої Третім комітетом 72-ї сесії ГА ООН проекту резолюції “Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)”.

Українські Національні Новини

Політика